Projektet

Vid det här laget har många varit involverade i projektet Sveriges Bästa Motionsspår, men den röda tråden får nog anses vara oss, Oskar och Philip, två sydsvenska orienterare med märkliga drömmar och begränsad känsla för realism. På den här sidan ger vi en sammanfattning av projektet som hållit oss sysselsatta ända sedan maj 2016.


Målsättning
  1. Bli grymma löpare.
  2. Upptäcka Sverige.
  3. Skriva en bok.
Ur dessa drömmar föddes projektet 'Sveriges bästa motionsspår'. I 90 dagar mellan Juli och September 2016 färdades vi landet runt för att testa de allra bästa motionsspåren i varje kommun. Under den här perioden besökte vi 2-5 motionsspår varje dag och samlade material till den kommande boken. Vi upptäckte Sverige, vi tog ett litet steg mot att bli grymma löpare och så småningom stationerade vi oss i Jämshög utanför Blekingska Olofström där vi bodde tillsammans och bollade bokkoncept innan vi slutligen bestämde oss för att göra en topplista. Topplistan kommer att sammanställas till en bok som kan beställas här men finns också tillgänglig online

Vad är ett bra motionsspår?

Svaret skiftar naturligtvis från person till person. Alla har sina olika preferenser; vissa vill ha ett lättlöpt underlag, andra älskar att utmanas av små knöliga naturstigar; vissa föredrar de flacka spåren, andra tränar inför Lidingöloppet. Och så vidare.

Under vår tre månader långa resa satsade vi på att besöka åtminstone ett spår i varje kommun. Då sökte vi oss aktivt till de spår som utmärker sig i en eller flera bedömningskategorier; bland annat anläggning, utbud och naturupplevelse. Alla motionsspår som vi besökte under resan hittar du på vår karta över Sveriges Bästa Motionsspår. Har vi missat något klockrent motionsspår där ute i landet, tveka inte att kontakta oss och tipsa!