fredag 12 augusti 2016

Best of Södermanland

I och med gårdagens löptur i Årby, Eskilstuna kommun, så hade vi sprungit på de bästa spåren i alla Södermanlands nio kommuner. 
Nu gör vi något nytt: Vi sammanfattar vår vistelse med en lista över de tre härligaste spåren i Södermanland! 


3. Elljusspåret i Båsenberga, Vingåkers kommun

Två meter bred är motorvägen av träflisor som slingrar sig genom den tysta skogen. Skogen tar vid precis vid vägkanten och ger dig en skogsnära upplevelse. Här behöver du inte oroa dig för varken stenar, rötter eller onda knän. Spåret stryker tätt bakom toppen av områdets skidbacke, därefter väntar slalomlöpning utför. Den största fördelen med underlaget upptäcker du här, njut av dina ihopsamlade höjdmetrar och släpp loss lägesenergin. Låt träflisorna yra!


2. Elljusspåret i Vitalisskogen, Trosa kommun

Stadsnära spår i den vackra skogstyp som bara finns här vid Svealandskusten. Branta små berghällar sticker upp bland blåbärssljung och mossar, och på de största höjdernas näringsfattiga hällmark är det glest mellan tallarna. Omväxlande kupering och goda möjligheter till extra backträning när spåret passerar Trosa skidbacke. Startar man vid Vitalisskolan kan man också avsluta med ett varv på det stora utegymet.


1. Ulvaspåret utanför Åkers Styckebruk, Strängnäs kommun 

De härligaste spåren finns där man minst anar det. Mitt ute i skogen hittar du de handgjorda skyltarna som pekar in mot Ulvaspåret och där inne väntar två långa, välskötta spår över mjuka och lättlöpta skogsstigar. Vid de få möjligheter som finns att springa fel är det utomordentligt väl skyltat. Flytet infinner sig snabbt och sedan är det bara att njuta! Passa på att njuta lite extra i den långa slakmotan mellan andra och tredje kilometermarkeringen.


2 kommentarer:

  1. Måste det vara milbanor? I Eksjö kommun är det överlägset vackraste och bäst skötta spåret 5-kilometern i Mariannelund.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut inte, vi springer allt mellan 2 och 20 kilometer. Undantag kan göras och Mariannelund låter helt klart värt ett besök!

      Radera