lördag 18 juni 2016

Kategori: Naturupplevelse

Vår bloggserie forsätter och nu har det blivit dags att ta sig an kategorin "Naturupplevelse".

Sveriges natur bjuder på allt från kraftfulla forsar och vidsträckta fjäll till rapsgula åkrar och förföriska skogar. Att bedömma "naturupplevelsen" är inte helt enkelt, för vad är egentligen en naturupplevelse? Och vad kännetecknar en bra sådan?

Vi har valt göra definitionen av en naturupplevelse mycket simpel. En persons naturupplevelse = personens intryck av den omgivande naturen. Att bedömma en sådan upplevelse är ett vanskligt uppdrag eftersom olika typer av upplevelser kan vara bra på olika sätt. Men, en faktor som faktiskt tar detta i hänsyn är upplevelsens exklusivitet. Hur vanligt förekommande är denna naturtypen? En annan intressant aspekt att ta med kan vara om naturen är representativ för kommunen, landskapet eller kanske till och med för Sverige? Exklusiviteten och representativiteten är två faktorer som kommer väga tungt när vi ska bedömma naturupplevelsen!

Finns det andra faktorer som du tycker är viktiga att ta hänsyn till? Då hoppas vi att du antingen kontaktar oss eller kanske skriver ett inlägg på vår facebooksida!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar