torsdag 30 juni 2016

Sockertoppen

Sista dagen i Idre. Vi tog tillfället i akt att smygstarta projektet genom att testa "Platten 2", ett 5,5km långt superhärligt spår med vy över Städjan, Nipfjället, Gränjesåsen med mera. Vid spårcentralen stötte vi av en ren händelse ihop med deltagarna i Sockertoppen. Sockertoppen är ett läger för barn med diabetes som drogs igång 2011 och arrangeras årligen av Robin Bryntesson, en av landets bästa (och spralligaste) längdskidåkare. När vi träffade på lägerdeltagarna var de i full gång med sin egen version av Mästarnas Mästare, och Brynte själv var givetvis på plats. I pausen passade vi på att fråga honom om det bästa spåret i hemkommunen Strömsund och svaret kom snabbt: Benknäckarrundan i Svarttjärn!


Mötet med Bryntesson kom som en överraskning, men ännu mer oväntat var det kanske att hitta TV-profilen Peter Jihde här uppe vid Idrefjälls skidstadion.

Peter, även han involverad i Sockertoppen, bjöd ungdomarna på hård konkurrens i Mästarnas Mästare. Tyvärr blev det ingen seger för Jihde, men han höll gott mod ändå. Efteråt rekommenderade han varmt de välbesökta spåren som varje höst står värd för Lidingöloppet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar