tisdag 9 augusti 2016

Farväl Stockholm

Om gårdagen började tveksamt så var den här morgonen inte mycket bättre. I vindskyddet intill Lida friluftsgårds spårcentral fick vi en mycket lugnare natt, kanske till och med lite för lugn. Vi vaknade inte till på riktigt förrän strax efter 08:00 och redan då börjar jag känna att dagen rinner oss ur händerna. Oskar börjar sjunga något om att morgonstund har guld i mun medan jag packar ihop och stressar ner till bilen. Till frukosten får vi för oss att sätta på radion, och vad händer? Bilbatteriet dör naturligtvis. 

Oskar påstår att bilbatteriet kommer att ladda upp sig själv så småningom, men i stället för att vänta på miraklet puttade vi igång bilen med hjälp av personal från friluftsgården. Strax innan 10:00 var denna gyllene morgonstund över och vi kunde rulla vidare mot dagens första spår i Salems kommun.

På vägen dit kör vi fel. När vi kommer fram inser vi att det förmodligen är mycket bättre vid Salems andra elljusspår, så vi kör tillbaka exakt samma väg som vi kom. Efter ett tag kan vi välja mellan att svänga in mot Möllebadet, som vi vet att vi ska till, och att följa GPS:en. Vi följer GPS:en. Vi hamnar på fel sida av sjön Uttran och GPS:en tycker lite skämtsamt att vi ska simma sista biten. Douche.

Spåret var i alla fall fint, och hade det inte varit för köerna vid Södertäljebron och ytterligare en felkörning så hade vändningen kanske kommit redan där. Istället kom den när vi träffade Staffan Dahlgren som driver en Sveriges bästa löparbloggar. Oskar och Staffan tog sig en runda i Nykvarns bästa spår och efteråt fick vi en trevlig pratstund löpare emellan. Staffan nådde en oerhört stor publik med sitt inlägg från förra månaden där han kritiserade Sveriges Olympiska Kommittés uttagningskrav. Hans hemsida hittar ni på wwwfyratrettio-staffan.blogspot.se.

Oskar och Staffan, två glada löpare!
Under eftermiddagen hann vi med Södertälje och i och med det blev vi också färdiga med Stockholms Län. Det har varit lite upp och ner här i huvudstaden, främst vad gäller boende men också bokstavligt talat. Här har vi plockat många höjdmeter.

Från Stockholm till Södermanland och Strängnäs kommun. Utanför Åkers Styckebruk hittade vi det gamla Ulvaspåret där det viskas om att orienteringslegendaren Jörgen Mårtensson körde sina beryktade milintervaller. Enligt sägen sprang han 3 varv, alla under 35 minuter. Det här lät som ett perfekt tillfälle för mig att komma igång med fartpassen igen efter en minst sagt tung period då jag tampats med både halsont, knäbesvär och alldeles för lite återhämtning. Det blev en bra tid, en bit från Mårtenssons påstådda och 2:17 från PB, men ändå långt under 40. Härligast var att kroppen kändes precis så frisk som den ska. 


På språng i Ulvaspåret
Ännu en dag som började dåligt och verkar sluta på topp. Nu ska vi traska in i den becksvarta skogen och spendera natten i ett vindskydd. Imorgon bitti har Oskar lovat att hoppa rätt ur sovsäcken och ut i det intilliggande 5km-spåret, då hoppas vi på en flygande start.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar