tisdag 14 juni 2016

Kartan blir allt rödare!

Det är härligt att se hur vår översiktskarta över Sveriges bästa motionsspår fylls på för varje dag som går. Redan nu är den full av röda markeringar, och alla representerar ett tips vi har fått från er läsare. Några kala fläckar återstår, mest noterbart är kanske att det fortfarande saknas många nomineringar i norra Småland samt Öster- och Västergötland.Har ni några härliga motionsspår att rekommendera i de här regionerna, tveka inte att berätta för oss! Lämna din kommentar antingen här eller på vår facebooksida.



När man kollar på kartan är det för övrigt lätt att få intrycket att Sydsverige är bättre på att nominera spår än Norrland. Det är bara en synvilla som beror på att kommunerna i Norrland i regel är mycket större än övriga landets kommuner. Sett till areal så tillhör fyra av de fem största kommunerna Norrbottens län. Även Gotland placerar sig bland de fem största, men det är mest tack vare allt vatten. Utifrån landmassa så är Kiruna, den största kommunen av alla, mer än sex gånger större än hela Gotland!

Vi börjar inse att vi har mycket resande framför oss. Det kommer bli fantastiskt att se så mycket av vårt långa land!

Som källa till dagens inlägg har vi använt fantastiska Wikipedia! 

2 kommentarer:

  1. Jag ser att ni har missat ett motionsspår som ligger i Gråbo, Lerums kommun. Hur tipsar jag?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Din kommentar här räcker som tips :) Vi har redan fått tips om Härkskogen i Lerums kommun, har vi tur så hinner vi med båda!

      Radera