fredag 22 juli 2016

Kemey!

Den 22:a dagen på vår resa började med ett varv på skidskytten Mona Brorssons rekommendation i Eda kommun, nämligen Gillevi IP i Koppom. Av en ren händelse arrangerades orienteringstävlingen Morokuliens 2-dagars just vid detta elljusspår, just när vi var där. Naturligtvis kunde vi inte missa chansen att springa lite orientering, så vi anmälde oss på plats och gjorde upp i motionsklassen Ö8

Efter strapatserna på Gillevi tog vi en tur på den vilda Sundsbergsleden i Sunne. Leden ledde genom flera biotopskydd, vilket också kan tolkas som områden där vindfällena ligger kvar över stigen. 

Över vindfällen på storkuperade Sundsbergsleden.

 I dagens sista kommun Torsby sjöd det av aktivitet. Vi blev tvugna att traska en bit från skjutvallen när det var dags att svara på frågor i Sveriges allvarligaste nyhetsprogram Studio 1, P1. Hur vi hamnade där är vi fortfarande inte helt säkra på. Efteråt besökte vi Torsby sportcenters utegym och hittade Tsegay som lärde oss ett och annat ord på tigrinja. Bland annat ordet kemey som helt enkelt betyder hej!

Snicksnack med Tsegay vid Torsbys fantastiska sportcentrum


Ikväll landade vi till slut i Sälen. Efter tre veckors hårt arbete väntar nu lite "vila" i samband med den enorma flerdagarstävlingen O-Ringen. Som jag skrev igår kommer bloggen att ta en paus den här veckan, bortsett från vilodagen på onsdag då vi tar en roadtrip runt Siljan. Vill ni följa våra framsteg under veckan så är det H21 (Oskar) och H21E2 (Philip) ni ska hålla koll på. Resultaten kommer att finnas på O-Ringens hemsida. Lördagen 30:e juli återupptas resan och bloggandet med full kraft igen. Vi syns!

2 kommentarer:

  1. Trevligt att lyssna på inslaget i P1 idag!!

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera