måndag 11 juli 2016

Tempoväxling

Så kom solen. Redan tidigt på morgonen i dagens första kommun Norsjö märktes det att det skulle bli den varmaste dagen hittills. Konkurrensen är väl i och för sig inte överväldigande.

Värmen påverkar oss. Själv blir jag gladare och mer löpsugen, åtminstone ett tag. I takt med att våra vattenflaskor sinar känns det desto jobbigare. Det går trögare, särskilt i skallen. Skrivandet tar längre tid. Men samtidigt som kontorsarbetet saktar ner växlar träningen upp. En av ambitionerna med den här resan är trots allt att bli bättre löpare. Idag har jag för första gången fått möjlighet att genomföra ett ordentligt intervallpass. Intervaller är som bekant en viktig träningsform för alla konditionsidrottare. Förhoppningsvis blir det mer av den varan framöver.

Idag blev det lite Philipvinklat i kontrast till gårdagens Oskar Uncut. Så kan det gå. Här kommer i alla fall lite bilder från dagen. Efter Norsjö for vi till Skellefteå och Robertsfors. Natten tillbringas i ett ljummet Umeå. Det är ingen överdrift att påstå att vi redan har träffat en av Umeås mest intressanta löpare. Reino Olervo, 67, laddar just i detta nu för helgens SM-debut på en distans han bara sprungit en gång tidigare. Lyckligtvis har han några marathon i bagaget.

Bilbingo i Robertsfors. Vad finns bakom lucka 13?

Umeåbon Reino laddar för SM-debut på distansen 200m.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar