torsdag 8 september 2016

Det finns bra dagar...

...och så finns det dåliga. För varje bra fotografi tas minst 10 dåliga, men idag har proportionerna sett annorlunda ut. Fel inställningar på kameran, gråa moln och svårfångade motionsspår har lämnat dagens utbud av bokvärdiga bilder knapert. I dagens inlägg presenterar vi några av de sämsta, snedaste, suddigaste, tråkigaste och minst inspirerande bilderna från dagen som har gått. Sluta läsa här om du befinner dig i riskzonen för depression.


Slättavallen i Mariannelund, Eksjö 

Kanske omslagsbilden för en dyster roman om att drömma sig bort från landsbygden. Kanske inte för boken om Sveriges Bästa Motionsspår. 


Slättavallen från marken.


Ett bra sätt att skrämma bort folk från Småländska höglandets vackraste spår är att ta ointressanta bilder i så mörk ton som möjligt.


Eksjöhovgårdssjön

Säger ingenting om motionsspåren. Snett. Grått. Fångade inte riktigt platsens skönhet. 

Misslyckade fotoexperiment i Landsbro
Panorering med kameran på autoläge resulterade i många kassa bilder. Den här var bäst. 


Grönelunds Friluftsgård, Vaggeryd

Härligt vit himmel. Spårskyltarna i ena änden av bilden och spåret i den andra. Däremellan en tom och intetsägande gräsmatta. Trista färger, usel komposition.


Breda konstsnöspår i Landsbro, Vetlanda

Det har hänt att vi har blivit kontaktade av kommuner som velat använda våra bilder för att göra reklam för sina spår och vanligtvis blir vi bara glada för uppmärksamheten, men i det här fallet avråder vi bestämt.

Vi är inga utbildade fotografer och vi har begränsad erfarenhet av att publicera bilder i tryck, men ibland är det uppenbart även för oss att ett foto inte håller måttet. Vissa av bilderna ovan kanske klarar sig igenom sållningen ändå tack vare att de ger oss en uppfattning om hur området eller anläggningen ser ut. Oavsett så är det bättre att ta för många bilder än för få. Plötsligt får man till det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar