onsdag 14 september 2016

Sveriges allra bästa motionsspår

Sista dagen i Juli besökte vi Köping. På utegymet vid Köpings bästa motionsspår hittade Oskar en vältränad snubbe som påstod sig veta precis vilket som var Sveriges bästa motionsspår. Ända sedan dess har vi längtat efter 5-kilometersspåret i Hultsfred, och idag var det äntligen dags!


Redan innan start kunde vi konstatera att det alldeles säkert finns proffsigare spårcentraler. Men vad mer än så här behöver man egentligen? 


Våra orienterarögon dömde snart ut naturen som trist, gallrad, ordinär tallskog. Men nu när vi slipper ut och trampa bland de höströda ormbunkarna kanske vi måste omvärdera?


Spåret känns svårt att hitta ut till. Plötsligt uppenbarar sig en lång rad skräp och jag tänker att botten är nådd. Men då är det en skolklass som är ute i spåret och tränar på sopsortering. Och längre bort längs spåret har en annan klass idrottslektion. Det kanske inte är så otillgängligt ändå.

Nej, Hultsfreds motionsspår är nog inte så dumt trots allt. Varken jag eller Oskar håller spåret bland våra favoriter, men vi ställer oss inte oförstående om någon annan gör det. Lärdom? Vår uppgift är bara att ge en så klar bild som möjligt av vad som väntar på de olika spåren. Sen är det upp till er läsare att avgöra om spåret passar just er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar