onsdag 28 september 2016

Välkommen till Malmö

Igår kom vi till Malmö, nu är det Philips tur att bo hemma hos mig och se mina smultronställen. Vi kommer utgå från mitt hem nu under resans sista dagar. Dagen började med ett besök vid Spillepengens Fritidsområde, ett område där jag åkt mycket rullskidor och som jag med viss stolthet ville visa Philip. Spåren vid Spillepengen visade sig vara under all kritik. Det stank brända sopor när man sprang längs smutsiga Rönne Å. På andra sidan än var först en bullrande motorväg, sedan den slamrande och stinkande sopförbräningsfabriken (SYSAV). På spåret hittade jag förutom ett halvruttet kaninlik två till ruttna kaninlik och en sprucken kondom. Detta är ett av få ställen som jag inte hade blivit förvånad om jag blivit påhoppad av någon enögd genommuterad fågel-fisk-katt.

Sveriges sunkigaste motionsspår med sopförbränningsstationen i bakgrunden.


 Vi styrde efter denna makabra inledning vår Volvo mot Lomma, en av sveriges få kommuner utan ett motionspår. Vi fick här improvisera och hitatde till slut ett knöligt ridspår i Habo Ljung. Pinsamt. Efter detta var det Staffanstorp som gällde. Här hittade vi en av de skräpigaste parkeringarna vi sett och ett suspekt inrett lastbilsflak samt en stackars bil utan hjul med krossad framruta. Mina hemtrakter är uppenbarligen inte de trevligaste. 


En av tre kaniner på Spillepengens gula 3,7km-spår.Sån tur var så höll själva spåret i Staffanstorp hög klass och dagen avslutades sedan på bästa sett med vår Lunda-guide Jonas Hammarskiöd som visade oss runt sina smultronställen:
-Dalby Söderskog. Lunds gulliga 36 ha stora nationalpark.
-Billebjer, ett litet skogsområde med fantastisk utsikt över de sydskånska åkrarna.
-Och såklart, Lunds kommuns bästa motionsspår. Skryllegårdens gröna milspår.

En entusiastisk guide vid sin favoritutsikt uppe på Billebjer.


Man skulle kunna avsluta detta inlägget med min pappas ord till Philip vid matbordet tidigare ikväll, "Välkommen till Malmö, Sveriges rövhål". Men det hade varit en tråkig avslutning. Istället så skulle jag vilja avsluta genom att förklara mina skoproblem lösta. En vänstersko är försvunnen och en högersko är sönder. Detta öppnar upp för helt nya möjligheter. Mina damer och herrar, får jag för er lov att presentera: AdiSaucoPureHattori!! (ni skonördar fattar).


En perfekt kombination!
1 kommentar:

  1. Jojo, "Sveriges rövhål..."

    Ett skäl till att återvända till Garpenberg i Hedemora kommun nån gång: http://t.sr.se/2d1gEKX

    SvaraRadera