torsdag 29 september 2016

Basvaror - Del 4

Imorgon tar resan slut. Vi kommer inte sluta uppdatera bloggen bara för det, men våra bloggserier om livet på resa - Basvaror, Bilddagboken, i viss mån Oskar Uncut - förlorar då lite av sin relevans. Men vi kan inte lägga Basvaror på hyllan utan att skriva om våra allra trognaste följeslagare, två absoluta nödvändigheter som tillsammans den här resan möjlig. Det här är vår hyllning. Utan er hade vi inte kommit halvvägs så långt som vi har gjort idag. 

Inget är så ljuvligt som nybakat bröd till lunch!


Matbrödet. Vad vore en lunch på färd utan en ordentlig bit bröd i botten? Inget vi vill ha i alla fall. Just idag blev det baguette till lunch. Mer prisvärda alternativ finns, men det är inte mycket som slår finessen hos en enkel, nybakad baguette. 

Krämig och simpel. Brieosten har gått från undantag till självklarhet. 


Det tog några veckor innan vi insåg hur grym brieosten är. Av alla ostar med lika kort innehållsförteckning är det få som kan matcha de budgetbriens kilopris. Skönheten på bilden fick vi för 14:- och tillsammans med en baguette och två bananer hade vi lunch för 16,50:-/person. Så tar man sig mätt och belåten genom 287 av landets 290 kommuner!

Läs våra tidigare inlägg i serien Basvaror för fler grymma tips:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar