lördag 17 september 2016

Variation

För min dag började dagen med uthängning av kontroller i morgondagens träningsområde, hemmakartan Åby. Samtidigt kämpade Oskar i Skåneskogarna och förde Malmö till seger i Fyrklubbs C-division. Imponerande. Så långt inte ett spår av jakten på Sveriges Bästa Motionsspår.

Theodor läser på om Emmabodas vackraste led!
 Inte förrän 14:00 mötte jag upp med Oskars vikarie för dagen, Theodor Wahlbom. En timmes färd norrut tog oss till Emmaboda där Bielkeleden stod på tur. Än en gång frångår vi motionsspårskonceptet och springer på en renodlad vandringsled istället för ordinarie välpreparerade motionsspår. Mängden undantag av det slaget börjar onekligen bli ansenlig, men det är lätt att motivera om motionsspåren håller låg kvalité och vandringslederna står ut så som bland annat dagens Bielkeled gjorde. Supervackert!

Löpargäng med utsikt över skärgården i Västra Mark
Ett mer traditionellt motionsspår hittade vi vid Västra Mark i Karlskrona. Här hittade vi också ett gäng glada löpare som följde med Oskar runt spåret och hjälpte honom skaffa sig en bild av spåret. Det hela filmades av Andreas Jonsson och idén är som sagt att göra en kortfilm om Blekinges bästa motionsspår. Med lite tur får vi lika mycket folk med oss i Sölvesborg och Olofström imorgon eftermiddag! Men först: Medeldistansträning i Åby. Oskar måste ju hitta flytet inför SM nästa helg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar