onsdag 12 oktober 2016

Hemmastadda till sist

Det har snart gått två veckor sedan vi avslutade vår odyssé genom Sverige med brunchen i Malmö Rådhus. Sedan dess har vi njutit av flera kravlösa dagar på våra respektive hemorter, men vi har också hunnit etablera oss på halvny mark i Jämshög. Det var bara tre år sedan vi förfogade över varsin studentlägenhet i Olofström, bara några kilometer norr om Jämshög. Nu känns det som att vi har tagit ett enormt kliv bakåt i tiden, men ändå inte. Samma gamla kommun, samma gamla kartor, samma träningar med det lokala orienteringsgymnasiet men samtidigt ett helt annat boende och framför allt: ett helt annat syfte. 

Vårt nya hem i tre månader framöver

Den här gången bor vi inte på Borgen, gymnasiets ökända elevhem. Vi delar en flott gammal gård i utkanten av Jämshög, med den gulskimmrande bokskogen i Halens naturreservat som närmsta granne. Den här gången cyklar vi inte heller pliktskyldigt till tidiga lektioner i samhällsvetenskap och matematik på Nordenbergsskolan, dag ut och dag in, utan fokuserar helt och hållet på vår största utmaning hittills. Vi funderar, diskuterar och filar saktmodigt fram fullständiga koncept till vår bok om Sveriges Bästa Motionsspår. 

Skönt med en fast arbetsplats efter tre månader på tur
 För att fortsätta med Forrest Gump-parallellerna: När vi är hungriga, då äter vi. När vi är trötta, då sover vi. När det kittlar i benen, ja då springer vi också. Resten av tiden jobbar vi med boken. Eller så bekantar vi oss med våra värdar, Gunilla och hennes fågel. Fågelns namn har gått oss förbi, men vi har förstått att det är Mix Megapol som gäller, annars deppar han ihop. Favoritlåten verkar vara Bob Sinclairs gamla dänga "Rock this Party".

The nameless ghoul
Det var allt för den här lilla uppdateringen! Vi fortsätter tugga på här i Jämshög och skriver när det händer något, vare sig det är framsteg eller motgångar. Eller vad sägs om veckouppdateringar på fredagar när arbetsveckan är slut?

1 kommentar: