fredag 14 oktober 2016

Veckosummering numero uno

NU är det två veckor sedan vi blev färdiga med resan. NU är vi igång på riktigt med arbetet för att förvalta våra erfarenheter från resan. Men vi är också igång med träningen igen. Hur konstigt det än låter så innebar de sista veckorna på färd inte särskilt bra träning. Själv drogs jag med en lårskada som hindrade mig från att springa snabbt, och utan intensiv träning emellanåt tar det inte lång tid för konditionen sjunker. För både mig och Oskar gällde dessutom att kroppen under de två första månaderna sakta vande sig vid en stegrande träningsdos som plötsligt sjönk igen i September. Inte heller någon höjdare för formen.

Kanske för mycket utegym och för lite löpning?


 Nu är vi i alla fall igång igen, och det bådar gott. Träningspassen vi har hunnit köra med ortens orienteringsgymnasium inkluderar två löptest över 3000m. Första gången var rätt så katastrofal, själv har jag inte sprungit så långsamt på 5 år. För Oskar gick det kanske lite bättre, men när vi upprepade testet en vecka senare märktes det i alla fall att vi har en stabil grund att stå på. Redan då sprang vi mycket snabbare båda två, men Oskar var värst genom att krossa sin förra tid med hela 25 sekunder. Det räckte för ett nytt personligt rekord och första gången under 10 minuter!

På tal om stabila grunder: Vi har börjat gå igenom allt material vi har med oss hem från resan. Efter hård sållning återstår 10.000 bilder och 400 sidor text. Vi har nog så det räcker. Arbetet hittills har gått ut på att fundera exakt hur vi vill hantera materialet. Ett flertal olika koncept har utkristalliserat sig, bland annat en renodlad guidebok, en reseskildring och en bredare bok som behandlar ämnet motionsspår på ett mer generellt plan. Vad tror ni vore bäst?

Det här var den första veckosummeringen! Det är ett initiativ vi hoppas att ni uppskattar. Vi kommer att försöka turas om att skriva dessa, så nästa vecka är det Oskars tur att skildra vår vardag som aspirerande författare och elitorienterare i lilla Jämshög. Vi hörs då!

3 kommentarer:

 1. Jag såg framför mig en guidebok men en bredare bok som behandlar ämnet motionsspår vore ju intressant också, varför inte en serie?
  Bara att fortsätta utanför Sverige sedan. Ni har precis påbörjat ert livsverk grabbar! ��

  SvaraRadera
 2. Jag har alltid saknat en guidebok över motionsspår i Sverige. Om man dessutom kan få den med era välformulerade, roliga och intressanta anekdoter blir den fulländad :-)

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera