lördag 1 oktober 2016

September

Som traditionen numera bjuder följer här en summering av den tredje och sista månaden på färd. Vi börjar med siffror och statistik för att avsluta med lite blandade kommentarer.
  • ...besökt 93 kommuner på 30 dagar, vilket innebär 3,1 kommuner per dag. Samma siffra i Juli var 2,6 och i Augusti låg siffran uppe på 3,7.
  • ...tillsammans sprungit 682km. Det är den lägsta träningsdosen hittills och nästan 10 mil kortare vardera än i Augusti.
  • ...snittat 7,3km per spår, det vill säga ungefär lika mycket som förra månaden men mer än en kilometer kortare än i Juli.
  • ...bott extremt glassigt! Hela sexton nätter har tillbringats hos vänner och bekanta, sju nätter hemma hos varandra. Vi har övernattat i tre olika klubbstugor och spenderat en natt vardera i vindskydd, hotell och husbåt!

Enligt simpla beräkningar har vi inte kört mer än 268,4 mil i September, men det låter osannolikt när tidigare månaders skördar har legat på 804,1 respektive 701,2 mil. Kan det vara så tätt mellan spåren här i syd?


Från Norra Skogens tallmo i Karlsborg...


Trots att den sista månaden har varit både kort och bekväm har det hunnit hända mycket. När vi vaknade upp i ett soligt Karlsborg den första September hade vi fortfarande inte sett den första bokskogen. Här, söder om Småland, verkar de finnas överallt. Vi hade börjat fundera på att jobba med allt vårt material tillsammans i Olofström, men det såg mörkt ut på boendefronten. Nu är boendet för de närmsta tre månaderna fixat. Inte nog med det, idéerna till den kommande boken börjar utkristallisera sig och känns verkligare än någonsin. Framtiden får utvisa hur det går med allt det där, men en sak är klar: Resan är avklarad, och med den två av tre utstakade mål för projektet. Vi har både sett hela landet och sprungit en massa. Vägen dit har emellertid gett mersmak. Det lär bli mer av både löpning och Sverigefärd innan vi är nöjda.


...till månadens och hela resans sista spår i lummiga Bulltofta.

Det var allt för den här summeringen! Imorgon väntar ett sprakande sista avsnitt av Oskar Uncut med en ordentlig summering av hela resan. Vi syns!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar