fredag 12 augusti 2016

Best of Södermanland

I och med gårdagens löptur i Årby, Eskilstuna kommun, så hade vi sprungit på de bästa spåren i alla Södermanlands nio kommuner. 
Nu gör vi något nytt: Vi sammanfattar vår vistelse med en lista över de tre härligaste spåren i Södermanland! 


3. Elljusspåret i Båsenberga, Vingåkers kommun

Två meter bred är motorvägen av träflisor som slingrar sig genom den tysta skogen. Skogen tar vid precis vid vägkanten och ger dig en skogsnära upplevelse. Här behöver du inte oroa dig för varken stenar, rötter eller onda knän. Spåret stryker tätt bakom toppen av områdets skidbacke, därefter väntar slalomlöpning utför. Den största fördelen med underlaget upptäcker du här, njut av dina ihopsamlade höjdmetrar och släpp loss lägesenergin. Låt träflisorna yra!


2. Elljusspåret i Vitalisskogen, Trosa kommun

Stadsnära spår i den vackra skogstyp som bara finns här vid Svealandskusten. Branta små berghällar sticker upp bland blåbärssljung och mossar, och på de största höjdernas näringsfattiga hällmark är det glest mellan tallarna. Omväxlande kupering och goda möjligheter till extra backträning när spåret passerar Trosa skidbacke. Startar man vid Vitalisskolan kan man också avsluta med ett varv på det stora utegymet.


1. Ulvaspåret utanför Åkers Styckebruk, Strängnäs kommun 

De härligaste spåren finns där man minst anar det. Mitt ute i skogen hittar du de handgjorda skyltarna som pekar in mot Ulvaspåret och där inne väntar två långa, välskötta spår över mjuka och lättlöpta skogsstigar. Vid de få möjligheter som finns att springa fel är det utomordentligt väl skyltat. Flytet infinner sig snabbt och sedan är det bara att njuta! Passa på att njuta lite extra i den långa slakmotan mellan andra och tredje kilometermarkeringen.


5 kommentarer:

 1. Måste det vara milbanor? I Eksjö kommun är det överlägset vackraste och bäst skötta spåret 5-kilometern i Mariannelund.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut inte, vi springer allt mellan 2 och 20 kilometer. Undantag kan göras och Mariannelund låter helt klart värt ett besök!

   Radera
 2. Letar du efter ett skuldkonsolideringslån, lån utan säkerhet, affärslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital osv.! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga räntor och rimliga räntor på 2%. E-post till: christywalton355@gmail.com

  SvaraRadera
 3. Ulva spåret är därutei 3, 5 och 10 Km
  Vi hade stora tävlingar på 80-talet som kallades för "Drive in" Att starta på valfri tid emellan 17.00-19.00 på en onsdag i veckan.
  Inom kommunen hade vi 5 stycken deltävlingar som förflöt i perioden Slutet på April och fram till Juni, beroende utav årstidens väder.
  Resultatet på dessa deltävlingar utdelades i dagstidningen i kommunen med det bästa resultaten.
  Slut resultatet blev utav att de 3 bästa deltävlingars placering utav de fem deltävlingar vann detta års "Drive in" klass.
  Kommunens områden på 80-talet
  Strängnäs- Malmby
  Strängnäs
  Åkers styckebruk
  Stallarholmen
  Mariefreds
  Pehr Sjöblom

  SvaraRadera
 4. Låneerbjudande mellan seriösa och snabba individer på 48 timmar

  Jag har ett kapital som kommer att användas för att bevilja korta och långa individuella lån från 5 000 € till 10 000 000 € till alla seriösa personer som vill ha detta lån. 3% ränta per år beroende på utlånat belopp Du kan betala tillbaka under 3 till 25 år max beroende på utlånat belopp.

  E-post ; matilda.larsson0007@gmail.com

  SvaraRadera