fredag 29 september 2017

Ny satsning: Föreningsstöd!

Det är inga problem att dela in det här projektet i enskilda segment. Det började med en resa, fortsatte med några månaders kuckelurande i Jämshög och övergick så småningom i konstruktionen av Topplistan. Nu när Topplistan varit publicerad och klar i en hel månad har det äntligen blivit dags att ta nästa steg: Våra damer och herrar etcetera, det har blivit dags att leverera boken!

Vi har redan nått en bra bit på vägen. Manuset är färdigt. Formgivning, tryckeri med mera är så gott som klart. Så färdiga är vi att vi till och med vågat öppna förhandsbeställningen. Men vi öppnar den inte bara för att vi kan, utan för att vi faktiskt måste. Av alla hårda lärdomar vi har tvingats dra om bokbranschen är det en som återkommer gång på gång: Allting kostar. Korrläsning kostar, formgivning kostar, bilder kostar, papper kostar, pärmar kostar. För vår del tog pengarna slut för längesen, så vår enda möjlighet är att förlita oss på er - våra läsare. Visst är det så det ska vara, men det innebär också att vi måste kunna garantera att boken säljer i åtminstone 2000 exemplar, och det enda sättet att göra det innan boken trycks är just genom förhandsbeställningar.

Målet är med andra ord tydligt: Vi behöver 2000 förhandsbeställningar. Men hur tar vi oss dit?

Under projektets långa gång, från den magiska resan genom motionsidrottens förlovade land till vårt kröningen av Sveriges bästa motionsspår har vi kommit i närkontakt med otaliga idrottsklubbar och andra ideella verksamheter med sin verksamhet tätt knuten till de lokala motionsspåren. Det är i spåren friidrottsklubbarna kör sina backintervaller och orienteringsklubbarna sina nybörjarkurser. Det är här längdskidåkarna har sin fristad om vintern. Vi har träffat ordförande (rätt pluralform?) och ungdomar, elit och motionärer. Samtidigt är vi aktiva föreningsmänniskor båda två, så när vi insåg att vi på en gång både kunde nå ut med vår bok och stötta dessa föreningar samtidigt kändes det bara naturligt. Med allt detta sagt lanserar vi vår nya kampanj. Vi har inget superbra namn än, tills vidare kallar vi det bara föreningsstödet.

Så vad går kampanjen ut på? Konceptet påminner en del om salamiförsäljningen som på kort tid gått och blivit den självklara inkomstkällan för landets alla skolklasser. Fast istället för korv och strumpor är det finlitteratur som ska prackas på mormödrar, farbröder, kompisars föräldrar och alla andra som kan tänka sig ett spontanköp för att stötta den lokala idrottsföreningen. Oavsett är det just klubbarna som ska stöttas: Eftersom vi bara vill gå jämnt ut med produktionskostnaderna är det inga som helst problem att låta hela överskottet gå till föreningarna som hjälper oss. Det är dessutom inte mer än rätt, så jobbigt som vi själva tyckte det var att stå där i dörröppningarna och försöka sälja produkter vi aldrig testat. Mer konkret innebär det att er förening kan tjäna upp emot 80:- per beställd bok. För att ge ett exempel: är ni 17 personer som tillsammans säljer 100 böcker har ni plötsligt råd med varsin entrébiljett till Liseberg och hur många åk ni vill hela dagen.

Rent praktiskt går det till som så att er klubb samlar in enskilda beställningar och skickar in en stor samlad beställning till oss när ni tycker ni har nått ert max (eller senast lördagen 11/11). Enskilda beställningar kan till exempel tas emot under tre klubbträningar i oktober eller genom gammal hederlig dörrknackning. Det är upp till er när och hur ni tar betalt, och på samma sätt är det upp till er hur ni väljer att leverera boken. Själva hade vi nog bara sagt "kom och hämta böckerna i stugan", men det går såklart att vara mer serviceinriktad än så. Men om ni ska göra allt det, vad finns det kvar för oss att göra? Ja förutom att vi överlåter överskottet till klubbarna är det naturligtvis vårt ansvar att se till så böckerna trycks och levereras i tid. Först när vi lyckats med det vågar vi fakturera er för produktionskostnaden. Vi har förresten också jobbat fram en del materiel som garanterat kommer underlätta er försäljning. Allt materiel finns samlat i två PDF:er på Google Drive, men ni kan också se jpg-versioner nedan (klicka för att förstora).

Så vad tycks? Är det en bra idé? Är ni supertaggade på att båda tjäna pengar till klubben och hjälpa oss samtidigt? Kontakta oss eller ladda ner stöddokumenten redan nu och börja direkt!


Vi återkommer med fler spännande nyheter snart!

2 kommentarer:

 1. God morgon.
  Jag har en kapital som kommer att användas för att bevilja korta och långfristiga lån som varierar från 5 000 till 1 000 000,00 € till alla seriösa personer som vill ha ett lån.
  Min Lån beviljas med en fast ränta på 2% under Lånets löptid.
  Du kan betala tillbaka lånet under en period av mellan 1 och 24 år beroende på hur mycket lånet är.
  Du har olika projekt som för tillfället är blockerade av finansieringsskäl, jag kan hjälpa dig.
  Så om du behöver kredit tveka inte att kontakta mig för att veta mer om mina villkor.
  Vänligen kontaktya mig direkt via Email: Francoismathieu28@gmail.com

  SvaraRadera
 2. Låneerbjudande mellan seriösa och snabba individer på 48 timmar

  Jag har ett kapital som kommer att användas för att bevilja korta och långa individuella lån från 5 000 € till 10 000 000 € till alla seriösa personer som vill ha detta lån. 3% ränta per år beroende på utlånat belopp Du kan betala tillbaka under 3 till 25 år max beroende på utlånat belopp.

  E-post ; matilda.larsson0007@gmail.com

  SvaraRadera