lördag 16 juli 2016

I mästarnas fotspår


Nu är vi så långt söderut att vi kan utgå lite från egna erfarenheter när vi väljer vilka spår vi ska besöka. Dagens vistelse på Södra Stadsberget i Sundsvall föranleddes till exempel av ett tidigare besök i samband med SM-veckan som avgjorde här i fjol. Vyn från toppen var lika vacker nu som då. 

Häromdagen ringde vi upp flerfaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink och frågade om han hade några bra spårrekommendationer i regionen. Ett spår som dök upp var det i den lilla orten Delsbo utanför Hudiksvall där Jörgen växte upp. Från Delsbo med sina drygt 2000 invånare härör, förutom Jörgen själv, bland annat vasaloppsvinnaren Dalle Johansson, världsmästaren Thomas Magnuson och Eva Olsson som flera gånger varit nära medalj i de Olympiska Spelen. Naturligtvis blev vi nyfikna på vilka spår som fostrats så många framgångsrika skidåkare.


Från Södra Stadsberget i Sundsvall

Från mormors fotspår i Graninge till mästarnas spår i Delsbo
Mellan Sundsvall och glada Hudik har vi sprungit Sveriges kanske slingrigaste spår i Nordanstigs kommun. Under kvällen har vi också hunnit med ett sponsrat restaurangbesök och nu ser vi fram emot en sponsrad stugnatt på camping. Stort tack Dan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar