måndag 29 augusti 2016

Bildfritt

Mobildatanätet och internettillgången i Sverige är utomordentlig. För det mesta befinner vi oss en bra bit utanför storstäder och centralorter, antingen vid ett avlägset motionsspår eller på vägen till nästa spår. Nästan konstant har vi möjlighet att söka motionsspår, leta kontaktuppgifter, skriva i våra digitala arkiv och antingen glädjas eller förfasas över hur populära våra senaste facebookinlägg är, och allt detta har vi vår goda internetåtkomst att tacka för.

Men ibland blir det som ikväll. När regnet öser och kylan är påtaglig krävs det inte mycket mer än ett löfte om wi-fi för att övertala oss att förbruka en av resans 9 budgeterade vandrarhemsnätter. Vi checkar in, springer ett riktigt långpass på ett av resans längsta spår, njuter av dusch och bastu och förbereder oss för kvällens bestyr. Då ungefär inser vi att campingens wi-finät kräver en voucher. För 39:- spänn. Och receptionen har stängt. Mobildatanätet får duga, men täckningen visar sig snabbt vara bedrövlig. 

Men det är dumt att gnälla. Begränsad internetåtkomst är ett i-landsproblem av Guds nåde. Effekten är inte värre än att dagens blogginlägg saknar bilder. Kanske det första bildfria inlägget hittills?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar