tisdag 30 augusti 2016

Mediaträning

För två månader sedan hade vi nog inte anat att en naturlig del av resan skulle bli att medverka i lokalpressen. Då hade jag nyligen legat med ansiktet i mattan och känt mig alldeles förstörd av nervositet inför ljudet av min egen radiodebut. På den tiden tycktes media reserverat för stjärnorna och för de sakkunniga. Men som tiderna har förändrats! 


Det är knappast vardag, men åtminstone någon gång i veckan hittar vi utrymme för att snacka med olika reportrar, oftast från lokal radio och tidning. För det mesta möter de oss ute vid spåren, men tidigare idag tog vi oss hela vägen in i P4 Skaraborgs studio. Det var första gången någon av oss fick chansen att vistas i den miljön, men trots det uteblev nervositeten. Tvärtom börjar de här intervjuerna nästan kännas lite trevliga. Så trevliga att vi aktivt söker upp och kontaktar media i de regioner vi är på väg till. Det låter kanske lite desperat, men lika tacksamma som vi är för att kunna synas, höras och i längden locka både fler spårrekommendationer och följare verkar många lokala nyhetschefer vara för att hitta något att fylla ut tablån med. 

Nej, medianärvaro är varken synonymt med expertis eller kändisskap. Vi råkar bara ägna tre månader av vårt liv åt något ovanligt, men ännu är vi unga och oerfarna. Ännu överväger vi att bo i de sunkigaste av övergivna föreninglokaler.


Dagens studioreportage kan ni förresten höra på P4 Skaraborgs hemsida. Dessutom svarade Oskar på några frågor för Skaraborgs Allehanda medan jag sprang Lila milen på Billingen i Skövde. Ciao!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar