torsdag 4 augusti 2016

Födelsedagslyx

Idag har vi firat Oskars 21:a födelsedag. Det började med en avslappnad förmiddag på Svenska Kyrkans soldathem utanför Livgardet i Upplands Väsby. Till lunch lade Oskar in födelsedagsvetot vid en thaivagn lägligt placerad intill Sveriges mest internationella elljusspår utanför Märsta, bara några kilometer från Arlanda. Efter gårdagens sponsrade buffé börjar thaimaten kännas som standardlunch, men snart hittar vi nog tillbaka till våra ravioliburkar och baguetter igen.

Födelsedagsfrukost på Soldathemmet
Under eftermiddagen upptäckte vi en höjdpunkt i jakten på Sveriges bästa motionsspår. Elljusspåret i Granskog utanför Järfälla föll oss båda helt i smaken med sina många tuffa kullar, sitt välordnade underlag och den läckra hällmarksterrängen på topparna. Kvällssolen lyste på oss genom tallarna efter en i övrigt regnig dag.  


Granskog, ett av Sveriges snyggaste elljusspår?


 Om vi hade haft tid hade vi gärna tagit ytterligare några varv, men istället bar det av mot centrala Stockholm där vi checkade in hos Oskars kusiner. De kommande dagarna utgår vi härifrån medan vi bockar av de närliggande Stockholmskommunerna. Just nu står Oskar i duschen, men jag utgår från att han är minst lika nöjd med dagen som jag!

Kvällens boende, a.k.a "bästa födelsedagspresenten ever"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar