onsdag 3 augusti 2016

Jäkt

Jag börjar skriva det här inlägget 22:25. Då har vi hunnit med ungefär hälften av alla smådetaljer som ska göras varje kväll. Vi tröstar oss med att dagen har varit ovanligt ineffektiv: den började med att vi sov ut efter en rad tuffa nätter, fortsatte med filminspelning och intervjuer och kom iväg från dagens första kommun, Uppsala, runt 11:00. Ineffektiviteten nådde kulmen i samband med en utdragen sponsrad thaibuffé i Knivsta och avlämningen av Andreas på Arlanda flygplats. Då kändes det ändå lugnt, klockan var 14:00 och allt vi hade kvar att göra var att springa på två närliggande spår, trodde vi. 

Det tog ändå en knapp timme att köra till Enköping. Ingen katastrof, men väl där hittade vi naturligtvis inte rätt på första försöket. I dagens sista kommun Bålsta hittade vi förvisso rätt direkt, men vi hittade också Bert, hedersmedlem i Bålsta IK. Bert hade mycket att visa, både vad han menade var Mälardalens snyggaste klubbstuga och spjutkastaren Kim Amb. Kim höll precis på att avsluta ett av de sista passen inför OS i Brasilien där han är ett av Sveriges största medaljhopp när vi tog ett kort snack. Extra kul för oss var det att han hade en oväntat nära relation till det lokala motionsspåret. Mer om den relationen hittar ni naturligtvis i den kommande boken. Efter några frågor och en fotosession fick vi dessvärre lämna över Kim till våra konkurrenter från SVT. 

Tummen upp med Kim Amb!
Nu är klockan 22:50. Vi hade kunnat betrakta omvägen runt Bålsta som en av alla orsaker bakom det här sena, hektiska, frenetiska skrivande vi ägnar oss åt tillsammans i bilen. Men snarare är det en av tusentals anledningar till att resan är, och boken kommer att bli, fantastisk. Så tack Bert, Anna-Karin och Andreas som både fördröjt och förgyllt vår resa!

Nu går vi och lägger oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar