måndag 1 augusti 2016

Juli

Juli månad är förbi. Här följer en liten summering av den första och förmodligen lugnaste månaden av tre:
  • Vi har avverkat 81 kommuner på 31 dagar. Det motsvarar ungefär 2,6 kommuner per dag. 
  • Vi har sprungit eller gått på minst ett motionsspår i varje kommun. Minst.
  • Tillsammans har vi avverkat 690km motionsspår. Dessutom har vi hunnit med upp mot 5 mil orientering vardera i samband med Morokuliens 2-dagars och O-Ringen.
  • Vi har kört 7012km.
  • Vi har tältat 9 nätter, njutit av 6 olika heminbjudningar, gästat 4 olika idrottsanläggningar (t.ex vallabodar), bott 2 nätter på vandrarhem och 1 natt i campingstuga. Under O-Ringen har vi dessutom spenderat 7 nätter i hyrda andelslägenheter bland Sälenfjällen. 

Från Idre, den allra första kommunen i Juli och på hela resan.

Enligt min uppfattning har det mesta flutit på galant. Det finns mycket som skulle kunna göras bättre, men det är lika mycket som har gått bättre än väntat, som alla måltider och tältnätter då jag känt att ingenting saknas. Det har också visat sig mycket lättare att intervjua folk än jag vågade hoppas på, och generellt är människor mycket trevligare än man kunnat tro. Tidsschemat håller också, även om det blir en del sena kvällar. Enda anledningen till att jag får iväg det här inlägget så tidigt som 21:10 är att vi gick upp extra tidigt för att medverka i P4 Blekinges morgonshow.

Fast sen var det ju så att den här månaden skulle vara den lugnaste, åtminstone på pappret. På samma papper har vi just avverkat den första dagen på resans två tuffaste veckor. Under de stundande 14 dagarna ska vi besöka inte mindre än 58 kommuner, vilket innebär att vi ska springa ungefär 4,14 motionsspår varje dag.  En snabb jämförelse med förra månadens snitt på 2,6 kommuner om dagen (eller 3/dag om man räknar bort O-Ringenveckan) och vi inser att vi måste bli betydligt effektivare framöver.


Från soliga Köping, den allra sista kommunen i Juli månad Vi märker också att nätterna börjar bli kyligare. Kanske är det ett förebud om höst, men har vi tur så blir det varmare igen. Oavsett väder så lär vi ha många härliga löpupplevelser framför oss, ty en månad har gått men resan har bara börjat. Vi riktar vår varmaste tacksamhet till er som följer oss här på hemsidan, facebook, instagram och all annan media. Utan er vore dagarna längre och nätterna kallare. Även i fortsättningen kommer ni att kunna följa oss här på bloggen, varje dag.

På återseende!

1 kommentar: