måndag 15 augusti 2016

Soliga värmlänningar

Som ni säkert antingen anar eller har läst er till här på sidan blir det en del bilkörning när man ska färdas genom Sveriges alla kommuner. I snitt har vi kört mer än 20 mil om dagen sedan starten i Idre, och för att både minska bränsleförbrukningen och öka säkerheten envisas vi med att aldrig köra snabbare än ungefär 85 km/h. Detta är en taktik som länge har verkat ofelbar, men här i Värmland har folk börjat reagera. Otåliga helljusblinkningar och våghalsiga omkörningar har drabbat oss mer än en gång. Med hänvisning till Oskars erfarenheter av sydeuropeisk biltrafik började vi därför skämtsamt kalla Värmland för Little Italy eller helt enkelt Sveriges Italien på vägen mot dagens sista kommun. När vi anländer till Forshaga och SISU-stugan stöter vi på en man i kast med att bomma igen området för natten. Mannen heter Fabrizio. 


4-minutersintervaller med 3 minuter joggvila i Storfors
Det här är ett sånt där sent inlägg på änden av en lång och aktiv dag. Kylan väckte Oskar redan 06:00 och det såg länge ut att bli en mycket tidig dag, men vi har lyckats hitta ovanligt många roliga människor att prata med. En av dem är Bo Josefsson, 72-åringen från Storfors som kör stenhårda intervaller och backträning varje vecka. Två andra är nyhetsteamet från Nya Wermlands-tidningen som mötte oss vid Skutberget utanför Karlstad och ytterligare två är Jessica och Tomas, ansvariga för varsin motionsanläggning i Karlstad respektive Hammarö.

Gårdagen höll på att bli likadan. I Degerfors hittade vi en kvinna som såg snabb ut. Det visade sig vara Ylva Tallberg, tidigare landslagsaktiv gångare. Numera satsar hon mest på löpning och laddar inför sin fjärde tjejmil. Från och med vecka 36 kommer hon dessutom att hålla löpträningar i Run Powers regi. Där ska hon lära ut löpteknik i samband med ordentliga träningspass. Alla er i närheten av Karlskoga som är nyfikna på löpning rekommenderar vi naturligtvis att ta det här tillfället i akt! Mer information hittar ni här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar