torsdag 1 september 2016

Augusti

Augusti månad har varit tuff, men nu är det över. Under sommarens sista månad och projektets andra har vi...
  • ...besökt 115 kommuner på 31 dagar. Det är 42% fler kommuner än förra månaden och motsvarar 3,7 kommuner per dag.
  • ...även nu sprungit på minst ett motionsspår i varje kommun, ibland fler.
  • ...sprungit totalt 863 kilometer motionsspår, eller 431,5 kilometer var. Jämfört med förra månaden har vi därmed ökat träningsdosen med 25%. Däremot har det bara blivit 7,5 km/spår jämfört med förra månadens 8,5 km/spår.
  • ...spenderat nio nätter hos släktingar, åtta nätter i tält, tre i vindskydd, två nätter hos gamla vänner och lika många hos nya vänner samt två nätter på hotell. Nu på slutet har vi också hunnit med en natt i campingstuga och en natt på Kinnekulle.
  • ...bilat 8041 kilometer. Det är en ökning med 14,6% jämfört med Juli.

Från månadens första spår i Hallstahammar...
Det har varit en svängig månad. I början gästades vi av Andreas Jonsson, ett härligt besök som resulterade i den fantastiska filmen om Sveriges Bästa Motionsspår! Efter några dagar lämnade vi Andreas vid Arlanda och tågade mot Stockholm där några hektiska dagar väntade. Tack vare fantastiska värdar med boende mitt i stan höll vi ut och drog så småningom vidare västerut mot Örebro och Värmland. Här upplevde vi några av resans absolut tyngsta dagar. Det var blött, kallt, jobbigt och vi hade inte ens kommit halvvägs. 

...till månadens sista spår i Töreboda.Det vände igen när vi nådde västkusten. Inspirationen var på topp efter stoppet i Strömstad där vi både fick se hemma-VM i orientering och besöka en av Sveriges bästa löparföreningar. Några dagar senare fick vi träffa löparstjärnan Isabellah Andersson och under hela västkustvistelsen kunde vi vila ut hos mina härliga släktingar i Ljungskile. Resten av månaden har bara flugit förbi.

Även September har börjat bra. Det senaste dygnet har vi passerat flera milstolpar: Genom Karlsborg har vi avslutat både Västergötland och Västra Götaland. Genom Askersund och Laxå har vi dessutom klarat av våra sista spår i Svealand. Vi har fått chansen att besöka ännu en av våra fantastiska nationalparker (Tiveden) och under eftermiddagen har vi nått fram till vår 200:e kommun som är Motala. Här har vi passat på att fira framgången med ett frikostigt sponsrat besök på Restaurang Nostalgi. Tack Åsa!

Guldkant
Nu blickar vi fram mot den sista månaden, de 30 sista dagarna, de 7 sista länen och de 94 sista spåren. Det känns redan som att vi börjar närma oss slutet, men en hel tredjedel av projektet återstår och vi har säkert många höjdpunkter framför oss. Självklart kommer ni kunna följa oss här på hemsidan även i fortsättningen, varje dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar