fredag 2 september 2016

Basvaror - Del 2

Billig mat med begränsad innehållsförteckning, det är vår melodi. I bloggserien Basvaror tar vi oss en närmare titt på hur man bäst drar nytta av matbutikernas digra utbud om målet är att springa mycket och betala lite. Dagens tema är konserver. 

I ordning efter konsumtionTre riktiga följetångar under resan har varit fiskbullar, ravioli och makrill i tomatsås. Fiskbullarna har varit med ända från start - redan första kvällen satt vi och avnjöt varsin kall burk av vad det nu innehåller. Innehållsförteckningen är för all del inte den kortaste, men den är oväntat naturlig.

För ungefär 50:- mer per kilogram får man den utsökta kombinationen av makrill, tomat och salt. Den här enkla konstellationen har med tiden fått ersätta den lite dyrare tonfisken som var vanligare i början av resan.

Till sist har vi raviolin, den billigaste av de billiga med ett kilopris som sällan överstiger tjugolappen. En enda burk innehåller ofta 800g, tillräckligt för att mätta oss även i våra hungrigaste stunder.

Annan konserverad föda som vi har intagit under resan inkluderar tonfisk, pölsa, ärtsoppa och så dagens nyhet chili con carne. Passar utmärkt till ostkakan. 

Det var allt för ikväll, men glöm inte bort att konserverna alltid bör serveras kalla för bästa effekt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar