söndag 4 september 2016

Oskar Uncut - Nya perspektiv

Jag har det senaste dygnet haft äran att få delta på min kusins bröllop och har dessutom fått en snabbvisit hos mina nära och kära hemma i Malmö. Ett dygn ledigt från projektet innebar nya perspektiv och en märklig känsla av att allt pågår precis som vanligt hemma. Det har varit ett intensivt dygn och frågan om vad vi egentligen håller på med har ofta dykt upp. Välkommen till Oskar Uncut där jag denna afton grubblar över projektets nästa fas.

Frågan - Vad håller du på med? Duggade tätt under bröllopskvällen. Mitt svar löd ungefär:
Jag och min kompis reser runt i Sverige och kartlägger motionsspår för att vi ska skriva en bok om de bästa spåren i Sverige.

Följdfrågorna besvarades enligt följande:
-Nej vi har inte skrivit en bok tidigare.
-Nej vi har inte någon kontakt med något förlag.
Ansiktsuttrycken som därefter följde var fascinerade, förundrade blickar i vilka jag läste in: "och hur fan ska ni lyckas med det?!". Det är en utmärkt fråga som varken jag eller Philip har något tydligt svar på.


Om mindre än en månad kommer jag och Philip att vara färdiga med resan. Vi kommer att ha samlat in allt material som vi behöver för att skriva vår bok - flera hundra sidor text och flera tusen bilder. Varken jag eller Philip vet i nuläget i princip någonting om praktiska detaljer såsom tryckning, layout, eller ens var vi ska bo. Det att göra något för första gången är inte bara spännande, det är väldigt läskigt också. Du är fast besluten att ta dig till en punkt utan att veta vilken väg du ska ta, vilken väg du ska undvika eller hur lång tid det kommer ta.

Just nu känns vägen till boken lika abstrakt som denna resan gjorde innan vi kom iväg. Det glädjande är att vi faktiskt kom iväg på resan och har löst det mesta på vägen och lärt oss massor "i farten". Så hoppas och tror jag att arbetet med att skriva och ge ut boken kommer att gå till också. Det som är påfrestande är att vi inte vet HUR det ska gå till. Vi satsar på att ta ett steg i taget och jobba hårt efter bästa förmåga, detta ska leda till en grym bok om Sveriges bästa motionsspår, även om vägen dit i nuläget verkar läskig och oförutsägbar.  


Simma lugnt, Oskar

2 kommentarer:

  1. Rune Larssons så gott som självproducerade bok säljes för 59:-, kanske kan vara ett tips:

    http://www.loparlarsson.se/bok/

    SvaraRadera