fredag 18 november 2016

Motionsspårsalgoritmen

Idag skriver jag (Oskar) med stor iver. Vi är inne i ett riktigt bra arbetsflyt och motivationen är på topp efter lite turbulens i bakvattnet av förlagsmötet förra tordagen.

I det förra inlägget så skrev Philip att vi äntligen fått ett konkret mål att jobba efter. Detta "målet" skulle jag hellre vilja kalla för ett "erbjudande". Erbjudandet svalde vi med hull och hår och vältrade oss i tanken på att förlaget ville samarbeta med oss om vi "bara" lyckas sälja 1500 böcker - innan boken var färdigskriven. Erbjudandet gav oss en rusliknandne känsla av iver och stissighet, vi hade (nästan) ett förlag! Efter att ha nyktrat till insåg vi att det nog inte är en omöjlighet att sälja 1500 exemplar (till ett värde av cirka en kvart miljon kronor) men det skulle definitivt innebära en massa arbete. En jävla massa arbete. Hela vårt fokus borde ligga på att -innan vi säljer- se till att vi har något att sälja. En riktigt bra bok.

Nyktra och klarseende började vi återigen fokusera på boken. Vi fick en del intressanta mothugg från förlaget som resulterade i att vi beslöt att jobba om konceptet. Tillbaks till ruta ett kändes det som. Men, med risk för att låta tjatig vill jag (förmodligen inte för sista gången) än en gång förkunna att vi nu äntligen har ett koncept som känns riktigt bra. Det känns som att boken blir bättre och bättre för varje gång vi tar ett steg tillbaka och "jobbar om" konceptet. Vi har kommit igång och börjat jobba med blodad tand och nu är det tydligt för oss att bokens kvalitet är det vi vill fokusera på till 100%. 


Nog finns här en del hemligstämplad data som vi egentligen borde hålla för oss själva, men vi kunde inte låta bli! På bilden syns några av Bohusläns och Dalarnas bästa spår, under utredning...

Efter några dagars frenetiskt arbete -där vi satt våra gymnasiala matematikkunskaper på prov- har vi utvecklat en avancerad formel. En motionsspårsformel! Vi matar in lite drygt 20 olika parametrar, och ut kommer ett helhetsbetyg. Viss finkalibrering krävs fortfarande men vi är på god väg att skapa den ultimata motionsspårsformeln. Nu återstår bara det dryga arbetet att sammaställa alla spåren och mata in all data. Det bör inte ta mer än en vecka (det tar säkert minst två veckor/ Philip). När det är klart är vi återigen, äntligen färdiga att börja skriva på riktigt!

En annan kul sak som äntligen infunnit sig i vår skrivarlya är liet nörd-material som jag beställt ifrån biblioteket. Bland annat motionsspårspropaganda ifrån femtiotalet och de statliga motionsspårsriktlinjerna ifrån 1971. Material är riktigt spänannde och kommer förmodligen att spela en betydelsefull roll i boken.


Godis för en motionsspårsnördDet var nog allt för denna gången. Det ska bli spännande att se om vi lyckas hinna färdigt med att föra in all data från alla de bästa spåren tills nästa vecka. Den som lever (och följer bloggen) får se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar