torsdag 6 april 2017

80. Karlslund, Örebro


5 kommentarer:

 1. Jättebra idé att besöka landets bästa motionsspår och recensera! En idé jag tror de flesta löpare har glädje av. Jag blir inspirerad att besöka andra städer och urforska deras spår. Särskilt när jag ser att ni listat Karlslund så väldigt långt ner som plats 80!!! Hur något annat spår i landet kan slå Karlslund förstår jag inte. Har suttit och följt nedräkningen här och hade hoppats och förväntat mig topp tio åtminstone.

  Vad det är mest av för slags träd i Karlslund, det har jag nog inte tänkt på. Men jag tycker inte tallarna har ett sånt övertag att det blir enformigt. Men kul att ni tycker de är ståtliga iallafall.

  Vill tillägga att det finns gott om en rad andra slags träd och mycket växter och svamp, exempvis kantarell i denna skog, längs spåren. Skogen känns väldigt gammal och välvuxen och välbevarad.

  Vid starten finns ett trevligt kafé, massor avparkeringsplatser, boulebana, någon slags liten hockeyrink, och ett litet utegym i början av spåret.

  Alla spår har start och mål på samma ställe. 5km är ett ganska snabbt spår, men inte så platt faktiskt. Det börjar med en rejäl uppförsbacke som är kort men tuff. Sen går det långsamt neråt ganska länge, och uppåt igen med en rejäl nedförsbacke, och uppför igen, och nära slutet ännu en uppförsbacke och nedförsbacke. Ganska lättsprunget underlag precis som ni sa, men tyvärr tycker jag de förstört det något med allt grovt stengrus de lagt i vissa partier.

  10km-spåret erbjuder än mer variation i natur och underlag, men är för det första ganska svår att hitta rätt på, på några ställen, för en nybörjare iallafall, samt väldigt smala vägar ibland och superbranta backar, genom nybyggda villaområden men även förbi en fin liten sjö.

  Massor av grillplatser i slutet av rundorna innan mål, medan man ännu är i skogen.

  Elbelysning har jag för mig fanns för några få år sedan, vet inte vad som hände med den. Är ju så tätt med skog att det blir för mörkt att springa ens 5km efter 20-tiden.

  Bra skrivet och formulerat, och snyggt upplägg med grafiken. Hoppas ni fortsätter med fler sådana projekt som detta, och släpper en bok så småning om. Jag skulle gladeligen köpa den både till mig och flera vänner som jag vet skulle uppskatta den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din feedback Jojo, låter som att vi får revidera vår bedömning (och kanske hela topplistan) innan vi går vidare och funderar på nästa format. Jag drar mig till minnes att jag sprang femman och gick in i väggen efter ungefär en kilometer. Fick stanna och käka en hel drös med blåbär för att ens ta mig runt, så det är möjligt att jag inte var vid mina sinnes fulla bruk när jag skulle försöka bedöma upplevelsen :)

   Ha det bra!

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Femman är relativt kuperad första 2 km medan sista 3 km är nästan helt flack(en kort uppförsbacke vid 4 km och en brant nerför vid 4.2 km).

   Radera
 3. HEJ, Vet du att det finns ett sätt att tjäna pengar utan stresskontakt (THOMAS FREDDIE) för ett tomt [ATM-KORT] idag och vara bland de lyckliga som drar nytta av dessa kort. Detta PROGRAMMERADE tomma ATM-kort kan hacka sig in i vilken ATM-maskin som helst i världen. Jag fick mitt masterkort från en bra hackare på internet, med detta ATM-kort kan jag samla in $50 000.00 dollar varje dag via kontakter: thomasunlimitedhackers@gmail.com
  Jag var väldigt fattig men det här kortet har gjort mig rik och lycklig, om du vill få denna möjlighet att bli rik och etablera ditt företag så ansök om detta Master-kort, jag är så glad över detta eftersom jag fick mitt förra veckan och jag har använde det för att få $277 000,00 dollar från THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackare delar ut kortet bara för att hjälpa de fattiga och behövande och de ERBJUDER ÄVEN FINANSIELLT HJÄLP. få din från THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS idag. Vänligen kontakta dem via e-post thomasunlimitedhackers@gmail.com

  SvaraRadera